Waarom dit genootschap?

Ooit begonnen als een groepje enthousiastelingen binnen de stichting de Vrienden van de HALO met het idee een reünie te organiseren. Om dit geheel vanuit eigen initiatief te doen leek ons geen goed plan. De vrienden van de HALO gaven ons het noodzakelijke onderdak zodat we onder de vlag van een stichting konden werken.

Diverse reünies zijn georganiseerd en er kwamen meet & greets bij in de docentenkamer van de HALO en zelfs een jaarlijks golftoernooi.

Afgelopen jaar was er drang naar nog meer, want de groep oud-studenten en docenten en medewerkers van de HALO onderscheidt zich door diversiteit. Vele zijn nog steeds zeer succesvol in het vak, maar velen zijn ook een geheel andere richting in geslagen.

Toch blijft de HALO een onuitwisbaar baken binnen elke oud student. Je bent HALO'er voor het leven, dat verandert nooit. Daar is het idee uit ontstaan dat we de ongebreidelde kennis die alle HALO'ers hebben proberen te vatten in een database en zo (oud) collega's aan elkaar te koppelen als ze daar behoefte aan hebben om zo van elkaars kwaliteiten en kennis gebruik te maken.

Een groep mensen die zowel alumni activiteiten als kennis met elkaar uitwisselt. Een uniek en in Nederland select gezelschap. Met recht een genootschap genoemd.

We (het bestuur van het HALO-genootschap) zijn sinds 2014 zelfstandig als stichting in het leven geroepen en natuurlijk heeft de stichting Vrienden van de HALO hier zeer gul aan bijgedragen door ons het benodigde startkapitaal te schenken.

Op deze website vind je allerlei informatie over wat we doen, waarom en hoe. Maar vooral hoe je donateur kunt worden. voor €10 per jaar houd jij de kennisdatabase in stand en verzeker je alle HALO'ers van alumni activiteiten.